FOR TIDLIGT FØDT MED EN HØJ UDDANNELSE

FOR TIDLIGT FØDT MED EN HØJ UDDANNELSE

Arnannguaq Christiansen fra Sisimiut, blev født for tidligt i Nuuk i 1981. Efter et ophold i Rigshospitalet, kom hun hjem med sin mor. Nu er hun engelsklærer på gymnasiet. Grønlændere med den uddannelse er sjældne, og meget efterspurgte.

 

 • Arnannguaq Christiansen
  · Alder: 34 år
  · Fra: Sisimiut
  · Gymnasielærer i engelsk
  · Hun underviser i historie ved siden af
  · Har to børn

 

Hvordan er det at være grønlandsk engelsklærer?

– Man kan føle sig ensom engang imellem, da de fleste lærere kun taler dansk. Undervisningsmåden kunne have været anderledes, hvis lærerne var grønlandsksproget, da det er tydeligt at eleverne er mere tilfredse med at have en grønlandsktalende engelsklærer. Det kunne derfor være dejligt at have en grønlandsktalende sparringspartner.

 

Hvad skal man igennem, for at blive engelsklærer?

– Man skal kunne lide det engelske sprog, da alt foregår på engelsk når man læser det på universitetet. Man skal være god til sproget og det er vigtigt at kunne læse en engelsk bog. Det er ikke nok at kunne tale, men man skal også være god til at begrunde, være god til syntaks analyse og fonetik. Yderligere er det et krav at man skal have haft engelsk på højeste niveau i gymnasiet, og man skal kunne lide sprog. Hvis man gerne vil være engelsklærer, skal man elske at arbejde for samfundet og være interesseret i historiefag på gymnasiet.

 

Annonce

Arnannguaq Christiansen.

 

Hvad er kravene, hvis man vil gå på universitetet?

– Man skal have en gymnasial uddannelse, og ens karakter gennemsnit skal ligge på mindst et 6 tal. Der er en undtagelse for grønlændere, da gennemsnittet kun behøver at ligge på et 6 tal. Men det er bedst at prøve at forbedre sine karakterer.

 

Hvad er det bedste ved at være lærer?

– Det er meget dejligt at have lange sommerferier og andre ferier resten af året. Man arbejder ikke fra 8 til 16, hvilket er meget rart når man har små børn. Jeg vil råde unge samt folkeskoleelever, til at uddanne sig til lærere, hvis de vil være med til at gøre en forskel. Alle arbejdsdage er forskellige og det er meget spændende og berigende, at undervise unge på nært hold.

 

 

BLÅBOG
Hun tilbragte et år i Alaska, var elev på gymnasiet i Nuuk og blev student fra United World College i 2002. Hun læste til bachelor og kandidat i Københavns Universitet, og læste også historie ved siden af. Da hun blev uddannet i 2008 blev hun ansat på gymnasiet, samt fik et uddannelsesbevis som lærer i 2010, efter hun tog pædagogikum. Det er et krav at have beviset, hvis man vil være gymnasielærer.

 

Annonce