”GAMLE MENNESKER MED TATOVERINGER ER SEJE”

”GAMLE MENNESKER MED TATOVERINGER ER SEJE”

Paninnguaq Lind Jensen er 25 år. Hun skiller sig ud fra mængden med sit specielle udseende og stil, som man ikke er så vant til at se, i det grønlandske samfund hvor moden kan have en tendens til at blive meget ensformigt. Paninnguaq er mor til en datter på snart 5 år. En ung og selvstændig mor, som for 25 år siden blev født i Nuuk. Hun opvoksede i Narsaq og hendes interesse for at male kom først da hun gik på GU. Hun lavede sin første tatovering for 3 år siden, men alligevel kan man ved at se på hendes værker, fornemme hvor dedikeret hun er til sin passion; at være kreativ. Det er utroligt at se hvor hurtigt hun har udviklet sig, på så kort tid!

 

 

”Jeg synes ikke at jeg har malet eller tegnet mere end andre børn og unge gennem min opvækst. Interessen kom og gik, men det kom alligevel meget naturligt til mig.” Paninnguaq fortæller om hvordan hun i en sen alder, begyndte at tjene penge på sine kunstværker og gode evner som tatovør. Det første maleri hun solgte, var under sin tid på gymnasiet og i 2012 lavede hun sin allerførste tatovering. Hendes popularitet som tatovør i Nuuk afspejles i hendes facebook side: ”Lovelieart By Paninnguaq”, hvor hun til sine lidt over 5.000 følgere, viser sine smukke værker og tegninger frem. ”Jeg synes det er virkelig fedt at arbejde med tatoveringer som medie, her i Nuuk. Interessen er stor og jeg er stadig til tider forbavset over kundekredsen, der varierer både med alder, køn og livsstil.”

 

Denne tatovering er Paninnguaq Lind Jensens kunstværk. Billede: Privat

 

Der er ingen tvivl om at Paninnguaq går op i sit arbejde. Hun lægger vægt på tatoveringens pris og kvalitet. Prisen og kvaliteten skal hænge sammen! Man skal være klar over at hvis man vælger en billig tatovering, så får man også et ringere resultat: ”Få dine tatoveringer lavet hos én, du ved kommer til at lave et godt arbejde! Langt de fleste der fortryder deres tatoveringer, er fordi de får dem lavet hos nogen, der ikke har erfaringer med hvad de laver. Nogle tager impulsive beslutninger eller vælger den billige løsning.” Trods sin holdning overfor ikke så vellykkede tatoveringer, indrømmer hun selv at hun nok skulle have tænkt lidt bedre, over nogle af sine egne tatoveringer. Hun mener at alt i livet er midlertidigt, også ens sindstilstand. Folk får ofte tatoveringer lavet i forbindelse med, hvor man står i livet, eller køber kunst fordi man forelsker sig i det og vil have det med sig resten af livet. Hvis man kommer til at fortryde det, kan det være helt afhængigt af forskellige faktorer.

 

Annonce

 

Paninnguaq og hendes værker er en selvfølge at portrættere, blandt mængden af de mange kunstneriske grønlændere som findes derude. Tatoveringer er populære blandt grønlændere, nok fordi de også hører til den gamle grønlandske kultur. Alle har forskellige holdninger til tatoveringer og nogle nægter at få sig en tatovering, med den argumentation at det bliver grimt når man bliver gammel. Paninnguaqs simple holdning er derimod: ”Gamle mennesker med tatoveringer er seje!”

Annonce